Welkom bij Specifiek Maatschappelijk Werk

Ab Roeloffs
Ab Roeloffs

Ik ben zo’n dertig jaar actief in diverse vormen van hulpverlening. Algemeen maatschappelijk werk, (jeugd)justitie, psychiatrie, gehandicaptenzorg…

Dan ontsnap je er niet aan vast te stellen dat de verandering van hulpvragen groot is. Een veel breder scala van gevoelens en gebeurtenissen bepalen of het ‘goed’ of ‘slecht’ met ons gaat. Wanneer het goed met ons gaat zijn we behoorlijk knap om te verklaren wat onze verdienste hier in is. Gaat het minder of slecht met ons, dan missen we vaak die kwaliteit onze eigen rol er in te verklaren. Dan is het goed iemand te vragen die kan uitleggen, ondersteunen en helpen vorm te geven aan de mogelijkheden hier mee om te gaan. Zo’n persoon ben ik dus, je kan mij vragen te helpen, bij te staan, te coachen en te ondersteunen. Ik heb een brede maatschappelijke ervaring en gedegen opleiding. Bovendien heb ik een ontspannen en positief karakter.

Waarom doe ik dit zelfstandig en onafhankelijk; ik wil zo optimaal mogelijk samen met de cliënt tot een oplossing komen. De ruime hoeveelheid methodieken die ik in mijn bagage heb mogen en kunnen allemaal ingezet worden. Ook de werkwijze biedt veel mogelijkheden. Soms is het makkelijker onderwerpen aan te snijden tijdens een boswandeling, een ander zit toch liever thuis op z’n bank. Ik heb ook gewerkt met cliënten tijdens bezoeken aan begraafplaatsen, musea en op soms beladen plekken uit het verleden van de cliënt. Ook wil ik een overzichtelijk aantal cliënten, ik wil graag weten waar het over gaat als ik iemand zie, zonder eerst het ‘dossier’ te raadplegen.

Klik hier voor meer informatie over de hulp, werkwijze, mijn tarief en vergoeding van de ziektekosten verzekeraar

Voor eventuele vragen zie de contactgegevens of maak gebruik van het contactformulier